Persoonlijke Ontwikkeling

Groei van binnenuit

"Van automatische piloot naar bewustwording"

Persoonlijke coaching
Om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren is coaching een van de instrumenten. Dit kan ‘on the job’ en in een 1 op 1 situatie. Digna helpt als coach meer inzicht te krijgen op uw functioneren. We maken bewust aandacht voor kwesties waar normaal gesproken geen tijd voor is. Door inzicht, vergroot u uw zelfbewustzijn en kunt u uw gedrag aanpassen. Uw zelfsturend vermogen groeit en u vergroot uw eigenaarschap. Het kan daarbij gaan om zaken op zakelijk en/of persoonlijk vlak.

Wat kunnen we voor u doen?
Als na onze kennismaking blijkt dat er een wederzijdse klik is, gaan we van start. Samen bekijken we waar u tegenaan loopt en waar uw behoeften liggen. dIgnA gaat telkens uit van uw eigen kracht en uw eigen waarden. Wie bent u als persoon? Waar krijgt u energie van en wat kost u juist energie? Wat hebt u nodig om goed te functioneren? Wat is het effect van uw gedrag op uw omgeving? De antwoorden kunnen zowel confronterend als bevrijdend zijn.

Coaching op elk niveau
Digna human development coacht op elk gewenst niveau, want een directielid loopt tegen andere zaken aan dan een operationeel medewerker. Wat uw rol ook is, wij stimuleren persoonlijk leiderschap en helpen om beweging en bewustwording te creëren. Het resultaat is plezier en energie in uw dagelijks leven, motivatie en betere resultaten in uw werk.

uit cirkel komen

Aanbod

“Voor mensen die zich in hun werk willen ontwikkelen.”

Daag jezelf uit

Als mens word je gevormd door ervaringen en persoonlijke waarden en normen. Als het goed is, leer je daarvan en groei je erdoor. Maar wat te doen als je belemmerd wordt door je eigen overtuigingen of een nare ervaring uit het verleden? Persoonlijke coaching biedt uitkomst. 

Wij zien coaching als een intrigerende ontdekkingsreis naar uzelf. Afhankelijk van uw wensen, gebruiken we bepaalde hulpmiddelen zoals een gedragsanalyse of visualisatie. Altijd in dialoog, al dan niet op uw eigen werkplek, werken we gestructureerd aan het realiseren van uw coachdoelen.

Uniek
Iedereen is anders en daarom is elke coaching uniek. Een gezonde dosis motivatie helpt u van de coaching een succes te maken. Door belemmerende overtuigingen te vervangen door nieuwe constructievere gedachten, voelt u zich steeds sterker. Vertrouwen neemt toe en twijfel verdwijnt; uw emotionele veerkracht gaat enorm vooruit.

 • De coachingsessies met Heidy heb ik als bijzonder zinvol ervaren en waren voor mij net dat duwtje in de rug dat ik nodig had om écht in actie te komen en door te pakken. Gelijk al in de eerste sessie heb ik met hulp van Heidy Peperkamp mijn doelgroep meer specifiek gemaakt. Hierdoor ontstond een soort kettingreactie en lijken ineens alle puzzelstukjes op zijn plek te vallen. De coaching was voor mij echt een stok achter de deur en heeft me geholpen om écht in actie te komen en door te pakken! Vooral de ondersteuning op het gebied van acquisitie, heb ik als bijzonder leerzaam ervaren.

  Ester Saelman
  Outdoor lifecoach & wandelcoach – Coaching in Green

Als manager hebt u een uitdagende baan. Soms voelt het alsof u in een spagaat staat om iedereen tevreden te houden. U wilt resultaten bereiken en ook aandacht besteden aan uw mensen. Uw werk vraagt om afstemming, prioritering, besliskracht en ook een luisterend oor en aandacht voor uw mensen.

Het is zoeken naar het evenwicht tussen taakgerichtheid en mensgerichtheid. Juist die balans vergroot de effectiviteit van uw team en van de organisatie in zijn geheel. Hoe gaat u hiermee om?

Digna begrijpt uw dilemma’s en helpt u:

 • Uzelf in deze positie vitaler te voelen
 • Meer bewegingsruimte te krijgen
 • Flexibel te zijn en waar nodig een duidelijk standpunt in te nemen
 • Begrip te creëren met behoud van eigenwaarde
 • Afstand te nemen en een heldere blik te houden
 • In lijn te blijven met de organisatiekoers, met oog voor alle belangen

 

 • Ik heb mijn coachingstraject met Heidy als zeer waardevol en leerzaam ervaren. Mijn taakgerichtheid is nu meer in balans gekomen met mensgerichtheid. Daar heb ik in mijn  leidinggevende rol nu profijt van en persoonlijk krijg ik daar ook meer energie van.

  De combinatie van haar energie, humor, doortastendheid en ook het niet schuwen van de confrontatie daar waar nodig (met altijd als doel jou verder te helpen), maken dat ik Heidy van harte aanbeveel.

  E. Bak
  Teammanager Bedrijfsvoering Sociaal Domein – Gemeente Haarlemmermeer

Executives hebben ook behoefte aan coaching. Van hen wordt verwacht dat ze op iedere vraag een passend antwoord hebben, wat natuurlijk niet zo is. Iedereen heeft onzekerheden die hij graag wil toetsen.

Hoe gaat u met deze druk om? En hoe zorgt u ervoor dat anderen uw visie begrijpen en zo zelfstandig mogelijk opereren? Hoe geeft u vorm aan veranderingsprocessen en krijgt u uw mensen mee in de gewenste richting?

Digna stelt zich op als:

 • Onafhankelijke sparringpartner
 • Adviserende en stimulerende coach
 • Doortastende vragensteller
 • Luisterend en begripvol oor

We bespreken knelpunten waardoor u weer ruimte en rust gaat ervaren. Precies daar waar uw behoefte ligt en in lijn met de organisatieontwikkeling.

Digna is uw onafhankelijke klankbord en helpt u de ‘blinde vlekken’ weer helder te krijgen. Indien nodig dagen wij u flink uit, altijd om uw bewustzijn te vergroten.

Verfrissend
Digna heeft zelf de nodige leiderschapservaring, ook met gecompliceerde vraagstukken. Daarmee garanderen we een evenwichtige coachrelatie. Relaties noemen onze coaching verfrissend.

 

 • Als beginnend ondernemer is het moeilijk om je doelen vast te stellen. Heidy heeft mij geholpen om mijn vele ideeën te ordenen en prioriteiten te stellen. Ze liet mij een plan schrijven om structuur aan te brengen. Dat bracht rust, want eenmaal opgeschreven, kon ik het loslaten. Dat was voor mij een eyeopener. Aan de coaching heb ik een tastbaar ondernemingsplan overgehouden, met daarin mijn doelen en dingen die ik moet regelen.

  Heidy is een enthousiasmerend persoon om mee te werken. Ze is nuchter, motiverend en denkt aan zaken waar je zelf nog niet aan had gedacht.

  Wilco Oostwouder
  Advocaat en hoogleraar bedrijfsfinancieel recht – Meerkennis

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is een onderdeel van persoonlijke ontwikkeling. Je leert actie te ondernemen wanneer dat nodig is. Of dat nu gaat om het bespreekbaar maken van issues in je team of het behalen van je persoonlijke doelstellingen. Je neemt je verantwoordelijkheid in alle situaties.

Het mooie van persoonlijk leiderschap is dat het je niet alleen op je werk, maar ook in privésituaties kunt toepassen. Transformatie op alle fronten waar je als persoon van groeit.

persoonlijke ontwikkeling

Wil jij je mentale kracht versterken?

Praktijkvoorbeelden waarbij Digna adviseerde

Het doel van ‘ZAAI’ is om startende ondernemers en zzp’ers te helpen groeien met netwerken als strategie om klanten te werven. Als ondernemerscoach bied ik ondersteuning aan deze ondernemers, die hun business een boost willen geven middels persoonlijke coaching, masterclasses en intervisie.

Uitvoering en resultaat
Naar volle tevredenheid. In het najaar 2017 start project Zaai een nieuw programma en ben ik voor de derde keer gevraagd om mee te werken.

De coachdoelen 

 • Het ontwikkelen van visie en strategie vertaald naar concrete acties in de praktijk
 • Organisatieontwikkeling en -verandering effectief kunnen interveniëren op uitingen van medewerkers, hen bewust maken van gedragspatronen en ze meenemen in de gewenste richting
 • Bewustwording van eigen gedragsstijl en hoe effectief af te stemmen op andere gedragstypologieën om zowel extern als intern bewuste beïnvloeding toe te kunnen passen om gewenste resultaten te behalen
 • Faciliteren op groepsdynamiek