DISC

DISC, wat is het?

DISC is een instrument voor inzicht en bewustwording in ‘mensenkennis’ en helpt om sneller aan gestelde eisen van de persoonlijkheid voor nu en in de toekomst te kunnen voldoen. Objectieve en onafhankelijke reflectie geeft inzicht, dat leidt tot helderheid en (zelf)zekerheid. DISC levert hierin een belangrijke bijdrage.

DISC is een persoonlijke gedragsanalyse, die de nadruk legt op de uniciteit van ieder individu. Het DISC model bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. De gedragsanalyse komt tot stand door het invullen van een korte gedigitaliseerde vragenlijst. U krijgt in een bondige, heldere rapportage toelichting op uw individuele gedragskenmerken.

disc beslis 2

Deze stijl profielen zijn op vele terreinen toepasbaar bij: persoonlijke groei, communicatie, persoonlijke effectiviteit, leiderschapsontwikkeling, tijdens verandertrajecten, samenwerking binnen teams, in klantrelaties en ter ondersteuning van loopbaankeuzes.

Toegevoegde waarde
Met DISC versterkt u relaties, het verbetert communicatie en verhoogt uw effectiviteit! Wanneer u weet waar u goed in bent, u kunt werken vanuit uw kwaliteiten, verhoogt dat het werkplezier, persoonlijke gedrevenheid waardoor prestaties toenemen.

Deze kaart geeft een snel overzicht in de kenmerken en stijlen van de verschillende DISC types.

Inhoud persoonlijke gedragsanalyse (DISC)

Het gedragsprofiel geeft inzicht in uw natuurlijke manier van doen en hoe u omgaat met bepaalde situaties onder druk. Er kunnen verschillen zijn tussen die gedragingen. Door te kijken naar de verschillen verschaft het inzicht welke aspecten energie of spanning opleveren en waar u door belemmerd of juist gestimuleerd wordt.

De persoonlijke rapportage beschrijft:

Zie hier een voorbeeldprofiel van een persoonlijke gedragsanalyse.

Kennismaken met uw stijl?

Disc Tips

Hoe gedragen de DISC types zich in gewone, herkenbare situaties? Geef u op voor mijn nieuwsbrief, hierin belicht ik aan de hand van variërende thema’s hoe de verschillende stijlen zich gedragen.

Hieronder ziet u de reeds verschenen DISC tips (klik op een tip voor een vergroting).

Contact Info
Blijf op de hoogte

Ja, inspireer mij met nieuws en waardevolle tips via de digna update.

Aangesloten bij
Scroll naar top